Home
Kastraat poezen
Kastraat katers
Poezen
Plannen
Kittens
Offspring
LinksMaine Coon cattery Dyami is een kleine hobby cattery in het plaatsje Dordrecht (Zuid-Holland). Hier woon ik samen met mijn acht Maine Coon's en een Europese korthaar heerlijk samen in een rijtjeshuis. Achter het huis is er een tuin met een kattenren waar de katten kunnen vertoeven met het mooie weer. Ongeveer vijfentwintig jaar geleden ben ik samen met mijn ouders aan katten begonnen met als eerste een heilige Birmaan en een Pers. Niet snel hierna kwamen de Maine Coon's in beeld en zijn vanaf dat moment niet meer uit beeld geweest. Sinds 1995 heeft hier het zogenoemde Maine Coon virus dus toegeslagen. De keuze op dit ras is mede te danken aan de vele variëteiten, uiterlijk, karakter en zijn uitstraling. Het liefst zie ik het wat "ouderwetse" type doordat die mij het meest aanspreken en nog het dichtst bij de natuur staan. In 2010 heeft het allereerste poesje haar intrede gedaan na al die jaren van katers en dat was een hele ervaring die ik rijker geworden ben.
Het gezin bestaat hier uit drie kastraat heren, één kastraat Europese korthaar, drie gesteriliseerde poezen en twee open poezen. De gezondheid van de katten staat uiteraard op de eerste plaats en zullen eventueel een nestje mogen krijgen als ze er klaar voor zijn en alle benodigde testen hebben ondergaan.


                                                                   Ringtailed Story Cat's Eagle Eyes Cherry


In eerste instantie was het niet de bedoeling om een cattery te beginnen ondanks dat ik een poesje en later een tweede poesje had aangekocht. Mede door Cheyenne haar karakter, ontwikkeling en stamboomachtergrond heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en haar fokster gevraagd of dat ik met haar een nestje mocht krijgen. En ja het mocht. Samen met M. Koebrugge zijn we aan de gang gegaan. Ze heeft doorgegeven welke testen er gedaan moesten worden en eenmaal bekend dat alle testen goed waren zijn we op zoek gegaan naar een mooie, geschikte kater die qua stamboom en uiteraard gezondheid bij haar paste. Dit betekende echter nog wel dat er nog een catterynaam moest komen en die is er gekomen met de naar Dyami. Dit betekend in het (baby) Indiaans Eagle die op zijn manier afstand van mijn eerste poes Ringtailed Story Cat's Eagle Eyes Cherry. Bovendien zijn wij beginnend en paste deze naam heel mooi.